Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin'den önemli açıklamalar

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin'den önemli açıklamalar
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve takip eden Sağlık Haftası'na ilişkin önemli bir mesaj yayınladı.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve takip eden Sağlık Haftası'na ilişkin önemli bir mesaj yayınladı. Şahin, sağlıklı bir yaşamın temel bir hak olduğunu vurgulayarak, kaliteli bir sağlık sisteminin nitelikli bir toplumun olmazsa olmazı olduğunu belirtti.

Dr. Şahin'in yaptığı açıklamada, "Sağlıklı yaşam sürdürmek, her bireyin doğuştan sahip olduğu ve insan olmanın bir gereği olarak kabul edilmesi gereken bir hak olarak görülmelidir" dedi. Sağlık kavramının yaşamın en temel taşı olduğunu ifade eden Şahin, sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında bireylerin sağlıklı olmasının hayati bir rol oynadığını belirtti.

Toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek için eğitimin önemine vurgu yapan Şahin, özellikle çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Bu konuda sağlık personelinin yanı sıra anne-babalar, öğretmenler ve toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında bulunan herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Sağlıklı bir toplumun oluşturulması için gereken koşulların ve ortamın hazırlanmasının önemine dikkat çeken Şahin, "Sağlık, sadece bireylerin değil, toplumun da sorumluluğudur. Sağlıklı bir gelecek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Dr. Fatih Şahin'in mesajı, Yozgat halkını sağlık konusunda bilinçlendirerek sağlıklı bir toplum oluşturma yolunda adımlar atılmasına yönelik önemli bir çağrı niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.