Yozgat'ta da uygulanacak! Zorunlu değişiklikler duyuruldu

Yozgat'ta da uygulanacak! Zorunlu değişiklikler duyuruldu
Türkiye'nin sağlık sisteminde önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu alma sisteminde yapılan zorunlu değişiklikleri duyurdu.

Türkiye'nin sağlık sisteminde önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu alma sisteminde yapılan zorunlu değişiklikleri duyurdu. Randevu almakta yaşanan sıkıntıları çözmek ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamak amacıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) önemli düzenlemelere gidileceğini belirtti.

Özellikle özel hastanelerin yüksek ücretleri ve randevu alma sürelerinde yaşanan sıkıntılar son dönemde artış gösterdi. Muayene, MR, ultrason gibi temel sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan gecikmeler vatandaşları haklı olarak rahatsız ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sorunlara kalıcı çözümler getireceklerini belirterek, vatandaşların ve sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

MHRS üzerinden randevu alan ancak randevuya gelmeyen vatandaşlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Artık ilk kez randevuya gelmeyenler, aynı branştan 15 gün içinde randevu alamayacaklar. İkinci kez randevuya gelmeyenler ise 15 gün içinde tüm branşlardan randevu alma hakkını kaybedecekler.

Ayrıca, randevu iptal süresinde de önemli bir değişiklik yapıldı. Randevu iptalleri en geç bir önceki gün saat 23.59'a kadar bildirilmesi zorunlu hale getirildi. Bu düzenleme ile hastaların son dakika iptallerine karşı önlem alınması ve boşa çıkan randevuların daha etkin bir şekilde kullanılması hedefleniyor.

İptal edilen randevuların yerine, muayene saatinin başlamasından 1 saat öncesine kadar yeni randevular verilebilecek. Bu sayede daha fazla hasta randevu alabilecek ve hastane kapasitesi daha verimli bir şekilde kullanılabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın bu yeni düzenlemeleriyle birlikte, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı bir şekilde erişebileceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.