Yozgat'ta herkes e-devlete akın etti! Gizli miras sorgulaması yapılıyor

Yozgat'ta herkes e-devlete akın etti! Gizli miras sorgulaması yapılıyor
E-Devlet platformunda yapılan son güncellemelerle birlikte, vatandaşlar artık adlarına kayıtlı ancak farkında olmadıkları mirasları da takip edebiliyor.

E-Devlet platformunda yapılan son güncellemelerle birlikte, vatandaşlar artık adlarına kayıtlı ancak farkında olmadıkları mirasları da takip edebiliyor. Bu yenilikçi özellik sayesinde, mirasçılar kendilerine ait olabilecek taşınmazları kolayca öğrenebiliyorlar.

WebTapu sistemi üzerinden gerçekleştirilen bu miras sorgulama işlemi, özellikle vefat etmiş akrabaların bıraktığı mirasların tespiti açısından büyük bir kolaylık sağlıyor. Artık dedenizden veya diğer akrabalarınızdan size kalan taşınmaz malları öğrenmek için birkaç adımdan oluşan basit bir süreç var.

İlk adım olarak, E-Devlet üzerinden "Nüfus Kayıt Örneği" sorgulama hizmetine girerek üst soyunuzun T.C. kimlik numaralarını almanız gerekiyor. Ardından, WebTapu sistemine giriş yaparak "Mirasçısı olduğum taşınmazlar" sekmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Bu adımları takip ederek, üst soyunuzun T.C. kimlik numarasını girerek miras durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Özellikle 50 yaş üzerindeki kişiler için bu özellik oldukça önemli. Çünkü yaş ilerledikçe, üst soylardan miras kalan bir taşınmaz ihtimali de artıyor. Sistemdeki yoğunluk nedeniyle başlangıçta bazı erişim sorunları yaşanmış olabilir ancak şu anda sorunsuz bir şekilde hizmet vermektedir.

Miras malı olduğu için paylı mülkiyete tabi olacak taşınmazlar, intikal işlemlerinin tamamlanmasının ardından ortaklığın giderilmesi (izale-i şuyu) davası veya alternatif yöntemlerle satılabilir. Bu konuda da yasal süreçleri ve gerekli adımları WebTapu üzerinden öğrenmek mümkün.

Sonuç olarak, WebTapu'nun getirdiği bu yeni özellikle birlikte vatandaşlar artık miras konusundaki belirsizlikleri ortadan kaldırıp, kendilerine ait olabilecek mirasları kolayca öğrenebilecekler. Bu da mirasçılar için büyük bir kolaylık ve güvence sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.