Yozgat'ta çocuklar eğlenerek öğreniyor!

Yozgat'ta çocuklar eğlenerek öğreniyor!
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik eğitim programı, Şehit Mustafa Uğur İlkokulu öğrencileri için oldukça verimli geçti.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik eğitim programı, Şehit Mustafa Uğur İlkokulu öğrencileri için oldukça verimli geçti. 29 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen etkinlikte öğrencilere, güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçme kuralları, trafik ışık kuralları, emniyet kemeri kullanımı, karayolu üzerinde doğru yaya hareketleri, yaya ve okul geçitlerinin önemi gibi konularda uygulamalı eğitimler verildi.

Eğitim parkında gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere trafik kurallarını öğretmek için interaktif ve eğlenceli yöntemler kullanıldı. Öğrenciler, simülasyonlar aracılığıyla trafikte nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Ayrıca, öğrencilere dağıtılan boyama kitapları ve materyaller sayesinde trafik kurallarını daha kolay öğrenme imkanı sağlandı.

ogrencilere-trafik-egitimi3.jpg

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, yapılan açıklamada şunları belirtti: "Öğrencilerimizin trafik kurallarını öğrenmeleri ve güvenli bir şekilde hareket etmeleri, bizler için son derece önemlidir. Bu nedenle, Şehit Mustafa Uğur İlkokulu öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz trafik eğitim programıyla bilinçli sürücülerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Eğitim ve öğretim dönemi boyunca benzer etkinliklerimiz aralıksız olarak devam edecektir."

Öğrenciler de etkinlik sonrasında memnuniyetlerini dile getirerek, trafik kurallarını öğrenmenin ve uygulamalarla pekiştirmenin önemine vurgu yaptılar. Ayrıca, eğlenceli ve öğretici bir gün geçirdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Trafik eğitim programının başarılı geçmesi ve öğrencilerin konuya olan ilgisi, gelecekte daha güvenli ve bilinçli sürücülerin yetişmesine büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.