Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri ve Çorum fark attı! Yozgat'taki son rakam netleşti

Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri ve Çorum fark attı! Yozgat'taki son rakam netleşti
Türkiye genelinde il belediyelerinin yıllık gelirleri açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, Yozgat Belediyesi'nin yıllık geliri 18 milyon dolar olarak belirlendi.

Türkiye genelinde il belediyelerinin yıllık gelirleri açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, Yozgat Belediyesi'nin yıllık geliri 18 milyon dolar olarak belirlendi. Bu rakam, Yozgat'ın komşu illeri olan Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Amasya, Nevşehir, Çorum, Tokat ve Kayseri'nin gelirleriyle karşılaştırıldığında dikkat çekiyor.

Sivas Belediyesi'nin yıllık geliri 81 milyon dolar olarak açıklanırken, Kırşehir ve Kırıkkale belediyelerinin gelirleri sırasıyla 35 milyon dolar ve 34 milyon dolar oldu. Amasya ve Nevşehir belediyelerinin yıllık gelirleri ise 27 milyon dolar ve 23 milyon dolar olarak belirlendi.

Çorum Belediyesi'nin yıllık geliri 58 milyon dolar olarak açıklanırken, Tokat Belediyesi'nin geliri 30 milyon dolar olarak kaydedildi. Kayseri ise bölgedeki en yüksek gelire sahip il belediyesi olarak öne çıktı ve yıllık geliri 185 milyon dolar olarak duyuruldu.

Bu açıklamalar, iller arasındaki ekonomik yapı ve belediyelerin bütçe durumları hakkında önemli ipuçları veriyor. Yozgat'ın gelir düzeyi ve buna bağlı olarak belediye hizmetleri ve projeleri konusundaki çalışmalar merakla takip ediliyor. Gelecek dönemde yapılacak yatırımların ve hizmetlerin bu gelirler çerçevesinde nasıl şekilleneceği ise kamuoyunun dikkatle beklediği konular arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.