Yozgat'ta büyük bir proje için gönüllüler aranıyor

Yozgat'ta büyük bir proje için gönüllüler aranıyor
Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından desteklenen büyük bir proje için gönüllüler aranıyor.

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından desteklenen büyük bir proje için gönüllüler aranıyor.

"Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife)" adını taşıyan bu proje, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında gerçekleştirilecek ve gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

sorged-gonullu-ariyor3.jpg

Proje kapsamında 4 gönüllü aranıyor ve faaliyetler, 14 Nisan-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında, yani 40 gün boyunca Sorgun'da gerçekleştirilecek. Bu süre zarfında gönüllüler, haftanın belirli günlerinde spor kurslarına katılacak ve spor, sağlıklı beslenme, çevre ve kanser konularında çeşitli faaliyetler düzenleyecekler. Haftada 35 saat gönüllülük yapacak olan katılımcılar, haftada 2 gün tatil yapacaklar ve gönüllülük faaliyetlerine hafta içi veya hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında katılacaklar.

sorged-gonullu-ariyor1.jpg

Katılımcılara 40 günlük süre için 200 Euro cep harçlığı ödemesi yapılacak ve Yozgat dışından katılacak olanların seyahat, konaklama ve yemek masrafları da proje bütçesinden karşılanacak. Proje kapsamında Türkiye, İtalya, Romanya ve Ürdün'den toplamda 16 genç katılım sağlayacak. Başvurular, Yozgat ve Türkiye genelinde ikamet eden 18-30 yaş aralığındaki gençlerden kabul edilecek.

sorged-gonullu-ariyor2.jpg

Gönüllülerin seçimi, proje formundaki cevapların kalitesi, projeye olan ilgi ve motivasyonları, dil yeterlilikleri ve daha önceki gönüllülük deneyimleri gibi kriterlere göre yapılacak. Başvuruların değerlendirilmesi Sorgun Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilecek ve olumlu değerlendirilen adaylarla ön görüşme yapılacak. Katılımcıların en az B1 seviyesinde İngilizce konuşabilmesi gerekiyor.

sorged-gonullu-ariyor.jpg

Proje kapsamında başarılı olan katılımcılara Youthpass Sertifikası verilecek ve gönüllülük süresi boyunca görev ve sorumlulukları belirleyen bir sözleşme imzalanacak. Bu proje, gençlerin sosyal sorumluluk bilincini artırmak ve topluma fayda sağlayacak projelerde yer alarak kendilerini geliştirmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.