Yozgat'ta bunu yapmayan yandı! 12 bin 978 TL cezası bulunuyor

Yozgat'ta bunu yapmayan yandı! 12 bin 978 TL cezası bulunuyor
Yaklaşan son tarih öncesi milyonlarca sürücü, Nüfus Müdürlüklerinde basit bir işlemle ceza ödemekten kurtulabilir. Geçtiğimiz yıl ertelenen eski tip ehliyetlerin kullanım süresi 2024'e kadar uzatılmıştı.

Yaklaşan son tarih öncesi milyonlarca sürücü, Nüfus Müdürlüklerinde basit bir işlemle ceza ödemekten kurtulabilir. Geçtiğimiz yıl ertelenen eski tip ehliyetlerin kullanım süresi 2024'e kadar uzatılmıştı. Ancak, 31 Aralık 2024 tarihinden sonra bu ehliyetlerin yenilenmemesi durumunda sürücüler ciddi para cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ehliyetlerin yeni versiyonuna çevrilmesi için 15 TL'lik bir ücret belirledi. Bu ücreti ödeyerek yapılan basit işlemle sürücüler ehliyetlerini güncelleyebilirler. Ancak, süre yaklaştıkça ceza miktarı da artıyor. Ehliyetlerini yenilemeyen sürücülere 31 Aralık 2024 tarihinden sonra 12.978 TL gibi yüksek bir para cezası uygulanacak.

son-tarih-yaklasiyor-yozgatta-ceza-odemek-zorunda-kalmayin-3.webp

Ehliyet yenileme işlemi için gereken belgeler arasında kimlik kartı veya pasaport, güncel biometrik fotoğraf, geçerli sağlık raporu, mevcut ehliyet, adli sicil kaydı ve 15 TL olan yenileme ücreti bulunuyor. Sürücüler, randevu alarak nüfus müdürlüklerine başvurarak bu işlemi dakikalar içinde tamamlayabilirler.

Trafik polisleri ise eski tip ehliyet kullanan sürücülerin tespit edilmesi durumunda ehliyetlere el koyarak tekrarlanmasını engellemeyi hedefliyorlar.

Sürücülerin bu önemli süreci atlamamaları ve zamanında işlemlerini tamamlamaları, yüksek cezalardan kaçınmaları açısından büyük önem taşıyor. Son tarih yaklaşırken, Nüfus Müdürlüklerinden randevu alarak ehliyetlerini güncelleyen sürücüler ceza ödemekten kurtulabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.