Şehadetinin üzerinden tam 105 yıl geçti! Yozgatlılar asla unutmuyor

Şehadetinin üzerinden tam 105 yıl geçti! Yozgatlılar asla unutmuyor
Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Mehmet Kemal Bey, şehadetinin 105’inci yılında da unutulmadı.

Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Mehmet Kemal Bey, şehadetinin 105’inci yılında da unutulmadı. Bakanlar Kurulu kararıyla 14 Ekim 1922 tarihinde 'Milli Şehit' ilan edilen Kaymakam Mehmet Kemal Bey için Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde çelenk töreni düzenlendi.

Törene, Boğazlıyan Kaymakamı Ali Serttaş başkanlık etti. Kaymakam Serttaş, Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in anıtına çelenk koyarak şehit için saygı duruşunda bulundu. Törene katılanlar, duygusal anlar yaşadılar.

434636875-863392632468711-2975657271297789899-n.jpg

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Serttaş, "Milli Şehit Mehmet Kemal Bey, vatan uğruna canını feda etmiş bir kahramandır. Bizler de her yıl olduğu gibi bugün de onu anarak şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tür törenlerle, şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Milli Şehit Mehmet Kemal Bey'in hayatı da törende konuşuldu. Mehmet Kemal Bey, İstiklal Harbi sırasında Boğazlıyan'da görev yaparken düşmana karşı kahramanca mücadele etmiş ve şehadet şerbetini içerek vatan topraklarını korumuştu.

bogaz.jpg

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Katılımcılar, duygusal anlar yaşayarak törenden ayrıldılar.

Bu tür anma etkinliklerinin, milli şuurun canlı tutulması açısından önemli olduğu belirtildi. Boğazlıyan halkı, Milli Şehit Mehmet Kemal Bey'i her zaman minnetle anacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.