Operasyon dalga dalga yayılıyor! Yozgat'ta da büyük darbe vuruldu

Operasyon dalga dalga yayılıyor! Yozgat'ta da büyük darbe vuruldu
İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Yozgat, Nevşehir, Tokat, Amasya, ve Çorum gibi 71 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik "Mercek-16" operasyonlarının başarıyla tamamladı.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Yozgat, Nevşehir, Tokat, Amasya, ve Çorum gibi 71 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik "Mercek-16" operasyonlarının başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Operasyonlar sonucunda 661 ruhsatsız tabanca, 35 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 40 uzun namlulu tüfek, ve 176 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 912 silah ele geçirildi. Ayrıca, 959 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve milletin duaları ve desteğiyle ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili detayları paylaşırken İstanbul'da 104 tabanca ve 5 av tüfeği ele geçirildiğini, 157 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirtti. Manisa'da 100 tabanca ele geçirilirken 2 silah kaçakçısının tutuklandığını ifade etti. Adana'da ise 43 tabanca ve 8 av tüfeği ele geçirilirken 39 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İzmir'de 39 tabanca ve 6 av tüfeği ele geçirilirken 47 şüpheliye işlem yapıldı. Gaziantep, Erzurum, ve diğer birçok ilde de benzer şekilde operasyonlar gerçekleştirilerek silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik mücadele sürdürüldü.

Operasyonlarda, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında 696 tabanca daha ele geçirildiği belirtildi. Operasyonların koordinasyonunda görev alan valiler, kaymakamlar, jandarma ve emniyet mensupları da tebrik edilerek, milletin dualarıyla desteklendikleri vurgulandı. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ederken, halkın güvenliği ve ülkenin huzuru için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.