TBMM gündeminde Yozgat konuşuldu! Soru önergesi verildi

TBMM gündeminde Yozgat konuşuldu! Soru önergesi verildi
Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesi ile Yozgat Havalimanı'nın durumunu gündeme getirdi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesi ile Yozgat Havalimanı'nın durumunu gündeme getirdi. Şahin, 2018'de temelleri atılan havalimanının ilerleyişiyle ilgili bilgi talep etti. Bu gelişme, Yozgat'ın hava taşımacılığına dair önemli bir adımın izlenmesine ve değerlendirilmesine olanak sağlayacak.

havalimani-2.jpg

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak Yozgat'ın çıkarlarını koruma sözü verdi. Aydoğmuş, "Yozgat'ın hakkını her platformda savunacağım. Hükümetin takibinde olacağım. Yozgat bizim şehrimiz, geleceğimiz ve derdimizdir" dedi.

yozgat-havalimani-1.jpg

Aydoğmuş ayrıca, Yozgat Havalimanı'nın TBMM gündemine taşındığını ve sürecin yakından takip edileceğini belirtti. Havalimanının alt yapısının 15 Mayıs 2023'te tamamlandığını, üst yapının ise 2025'e kadar bitirilmesinin planlandığını aktardı. Projede 2026 yılında 300 bin yolcunun öngörüldüğünü ve maliyetin yolcu garantisi olmadan kaynaklardan karşılandığını vurguladı.

yozgat-havalimani-meclis-gundeminde1.jpg

Bu arada, Yozgat'a yapılması planlanan şehir stadyumu yatırımının da yakından takip edileceği açıklandı. Aydoğmuş, konuyla ilgili bilgi alarak kamuoyuyla paylaşacağını ve gerektiğinde meclise taşıyacağını belirtti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Milletvekili İsa Mesih Şahin'e teşekkür eden Aydoğmuş, tüm Yozgatlıları selamladı ve destek çağrısında bulundu. Bu gelişmeler, Yozgat'ın altyapı ve ulaşım alanındaki önemli projelerinin titizlikle takip edilmesini sağlayarak şehrin gelişimine katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.