Yozgat'ta 9 ilçede başlayacak! 29 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

Yozgat'ta 9 ilçede başlayacak! 29 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, yeni bir eğitim projesi olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) 2024 programının 29 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında 9 ilçede başlayacağını duyurdu.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, yeni bir eğitim projesi olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) 2024 programının 29 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında 9 ilçede başlayacağını duyurdu. Bu proje, 4, 8 ve 10. sınıf öğrencilerinin akademik yeteneklerini ulusal düzeyde değerlendirmeyi hedefliyor.

Altınkaynak, yaptığı açıklamada ABİDE'nin Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında öğrencilerin bilgi ve becerilerini ölçmek için önemli bir araç olduğunu belirtti. Projenin asıl amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamlarında nasıl kullanabildiklerini değerlendirmek ve üst düzey düşünme becerilerini ölçmek olarak öne çıkıyor.

4-8-ve-10uncu-sinif-ogrencilerine-uygulanacak1.jpg

ABİDE araştırması kapsamında, öğrencilerin bilişsel, sosyal ve duygusal öğrenme becerileri üzerinde de durulacak. Bu doğrultuda, öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik anketler ve başarı testleri uygulanacak. Projenin ilk aşaması 2016'da başlamış olup, 2018'de genişletilmiş ve pandemi nedeniyle 2020'de ertelenmişti. Ancak 2022'de başlayan yeni döngü ile ABİDE, Türkiye genelindeki eğitim programlarının geliştirilmesine önemli katkılar sunmayı hedefliyor.

ABİDE'nin uygulanması sürecinde, seçilen okullar ve şubeler Genel Müdürlük tarafından özenle belirleniyor. Testler kağıt-kalem yöntemiyle gerçekleştirilirken, anketler elektronik ortamda tamamlanacak. Elde edilen sonuçlar ulusal bir rapor halinde düzenlenerek, eğitim programlarının iyileştirilmesi ve eğitim alanındaki araştırmalara kaynak oluşturmak amacıyla kullanılacak.

4-8-ve-10uncu-sinif-ogrencilerine-uygulanacak.jpg

Yozgat'taki bu eğitim projesi, öğrencilerin ve eğitimcilerin geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. ABİDE'nin başarıyla uygulanmasıyla, eğitimde kalite ve etkinlik açısından yeni adımların atılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum