Yiğitler diyarı Yozgat'a başarıyı taşıdılar!

Yiğitler diyarı Yozgat'a başarıyı taşıdılar!
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki Azapbaşlı Şehit Hasan Basri Kayaaltı İlkokulu, TÜBİTAK’ın düzenlediği 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında büyük bir başarı elde etti.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki Azapbaşlı Şehit Hasan Basri Kayaaltı İlkokulu, TÜBİTAK’ın düzenlediği 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında büyük bir başarı elde etti. Okulun öğrencileri Hayrullah Uslu ve Muhammed Kaya, "Yönetmen ve Senarist Benim Kısa Filmle Değerlerimi Öğrenirim" adlı proje ile TÜBİTAK 2204-B Ortaokullar Arası Proje yarışmasında üçüncülük ödülü kazandılar.

ogrencilerden-buyuk-basari2.jpg

Bu başarı, Sarıkaya ilçesinin gurur kaynağı haline gelirken, bölgede yapılan törenle ödüllendirildi. Öğrencilerin projesi, Kayseri'de düzenlenen bölge finallerinde üçüncülük ödülüne layık görüldü ve böylece ilçenin adını başarıyla duyurdu.

Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yozgat genelinde ödül alan tek projede emek veren Okul Müdürü Gökhan Özkan, Okul Müdür Yardımcısı Abdullah Düğer, okul idarecileri ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

ogrencilerden-buyuk-basari1.jpg

Öte yandan, bu tür projelerin gençlerin yaratıcılığını ve araştırma yeteneklerini geliştirmede önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Okullar arası projelerin teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi, genç nesillerin bilimsel düşünme becerilerini artırmada etkili bir yol olarak görülüyor. Azapbaşlı Şehit Hasan Basri Kayaaltı İlkokulu'nun bu başarısı, bölgedeki eğitim kalitesinin yükselmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.