Yozgat Bozok Üniversitesi'nden güzel haber! 2 yıl süreyle almaya hak kazandı

Yozgat Bozok Üniversitesi'nden güzel haber! 2 yıl süreyle almaya hak kazandı
Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) yapılan değerlendirme sonucunda, Yozgat Bozok Üniversitesi 2 yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) yapılan değerlendirme sonucunda, Yozgat Bozok Üniversitesi 2 yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı. Bu önemli başarı, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda duyuruldu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, akreditasyon belgesini Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'tan aldı. Rektör Yaşar, yaptığı açıklamada, üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayan Kurumsal Akreditasyon Programı'nın Türkiye’deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarını ve dünyadaki görünürlüklerini artırmayı amaçladığını belirtti.

Rektör Yaşar, göreve geldikleri günden itibaren tüm akademik ve idari birimlerle iş birliği içinde çalışarak iyileştirme çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini vurguladı. "Bugün 'Kurumsal Akreditasyon Belgesi' almanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizdeki üniversitelerin yüzde 30'unu teşkil eden akredite üniversiteler arasında yer almak, bizim için büyük bir başarıdır." diyen Yaşar, aldıkları belgenin üniversitenin kaliteli ve kurumsal bir yapıya sahip olduğunu gösterdiğini ifade etti.

yobuye-akreditasyon1jpeg.jpg

Yaşar, akreditasyon sürecinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederek, "Bu belge, Yozgat Bozok Üniversitesi'nin kalitesini ve kurumsal yapısını gösteren önemli bir referans niteliği taşıyor. Bundan sonra da kalite ve iyileştirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), üniversitelerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınabilirliğini artırmak ve kalite standartlarını yükseltmek amacıyla düzenlediği akreditasyon programlarıyla Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının gelişimine katkı sağlıyor. Bozok Üniversitesi'nin bu başarısı, Türkiye'nin eğitim alanındaki kalite çıtasını yükseltme yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.