Yozgat bunu konuşuyor! Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarını üzdü

Yozgat bunu konuşuyor! Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarını üzdü
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın, göreve başladığı zaman makamında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırarak minik bir fotoğrafı odaya astırması, Yozgat ve çevresinde geniş yankı uyandırdı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın, göreve başladığı zaman makamında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırarak minik bir fotoğrafı odaya astırması, Yozgat ve çevresinde geniş yankı uyandırdı. Özellikle Arslan'ın bu değişikliği, Erdoğan sevdalılarını üzdü.

1.jpeg

(31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın makamı)

Belediye binasında bulunan diğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının tamamen kaldırılması da bu tartışmaların fitilini ateşledi.

3.jpeg

(2015 yerel seçimlerinden sonra Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın makamı)

Kazım Arslan, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Yozgat Belediye Başkanı olarak seçilmişti ve o dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını makamının başköşesinde tutuyordu. Ancak son seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nden Belediye Başkanı seçildikten sonra, Erdoğan'ın fotoğrafını indirip odasında daha küçük bir yerde sergilemesi, Yozgat halkında şaşkınlığa dönüştü. Benzer bir durum, CHP'li Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın da Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırmasıyla gündeme gelmişti.

2.jpeg

(Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın makamında son durum)

Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen eski AK Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar'ın ise makamında hala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını tutması dikkat çekti. Gülpınar'ın bu tutumu, Yozgat'ta Kazım Arslan'a yönelik tepkilerle karşılaştırıldığında farklı bir algı oluşturdu. Bazı kesimler, Gülpınar'ın bu davranışını vefalı bir tutum olarak değerlendirirken, Arslan'ın tutumu ise eleştiri aldı.

4.jpeg

(31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar'ın makamı)

5.jpeg

(Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın makamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının asıldığı yer)

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın tutumu, hem destekçilerinden hem de eleştirenlerden farklı tepkiler almaya devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.