Yozgat ile ilgili son veriler açıklandı! Son rakam 316 olarak duyuruldu

Yozgat ile ilgili son veriler açıklandı! Son rakam 316 olarak duyuruldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Mart ayında Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Mart ayında Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Bu veriler, konut piyasasındaki dengesizlikleri ve trendleri gözler önüne seriyor.

İstanbul, Mart ayında 19 bin 40 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu ve yüzde 18,1'lik bir oranla öne çıktı. İstanbul'u 9 bin 523 konut satışı ile Ankara ve 6 bin 413 konut satışı ile İzmir izledi. Ancak konut satış sayılarına bakıldığında, en az satışın yapıldığı iller Ardahan, Bayburt ve Hakkari olarak sıralandı.

Öte yandan, Mart ayında Yozgat'ta 316 konutun satıldığı belirlendi. Bu rakam, yerel ölçekteki konut satışlarının seyrine dair önemli ipuçları veriyor. Mart ayındaki toplam konut satışları içinde ilk el konut satışları yüzde 32,6 ile dikkat çekerken, ikinci el konut satışlarının payı yüzde 67,4 olarak gerçekleşti.

Ipotekli konut satışları ise Mart ayında yüzde 49 azalarak 12 bin 880'e geriledi. Bununla birlikte, yabancılara yapılan konut satışları da Mart ayında yüzde 47,9 azalarak bin 778'e düştü. Yabancılara yapılan konut satışlarında İstanbul, 652 konut satışı ile öne çıktı.

TÜİK'nin verilerine göre, Mart ayındaki konut satışlarında genel bir düşüş yaşanırken, ikinci el konut satışlarındaki azalma ve yabancılara yapılan satışlardaki gerileme sektörün dikkatle takip ettiği konular arasında yer alıyor. Türkiye genelindeki ekonomik ve siyasi gelişmelerin konut piyasasına etkisi ise yakından izlenmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.