Anasayfa | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | Sık Kullanılanlara Ekle | Açılış Sayfam Yap

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Sermayeni artır incelemeden kurtul

Okunma  Yazar : A.Sinan Ertürk
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Tarih  Tarih : 11 Aralık 2009 19:47

11 Punto 13 Punto 15 Punto 17 Punto

Sermayeni artır incelemeden kurtul

 Kamu oyunun gündeminde olan ve yeteri kadar anlaşılamayan Varlık Barışı Kanunu 31/12/2009 tarihine kadar ertelendi. Bu Kanunun amacının biraz daha iyi anlaşılması açısından içeriğine kısaca değinelim.
 Kanun Esas Amacı;
 Gerçek ve Tüzel Kişilere (Şirketler Koop.ler v.s)  ait olup yurt dışında bulunan, para döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılması ve taşınmazların kayda alınması ile yurt içinde bulunan ancak işletmelerin öz kaynaklarında yer almayan bu türden varlıkların SERMAYE olarak konulmak suretiyle işletmelerin sermaye yapıları güçlendirilmesi sağlamaktır.
 Tabi ilk okuduğunuzda bizimle alakalı bir şey değil bizim yurt dışında ne paramız var nede altınımız var diyebilirsiniz. Ama durum öyle değil. 31/12/2009 tarihine kadar sermaye artırımında bulunarak, Vergi Dairesi tarafından kesilecek olan vergi ve cezalardan kurtulabilirsiniz.

Kimler Bu Kanun'dan faydalanabilir

1-Vergi mevzuatı yönünden geçerli sayıl-mayan (Sahte) faturaları kayıtlarına intikal ettirdikleri için haklarında 19 Haziran 2009 tarihinden sonra vergi incelemesine baş-lanmış olan mükellefler.
2-Haklarında henüz vergi incelemesine başlanılmayan mükellefler.
3–2004-2005-2006-2007 yıllarında def-ter ve kayıtlarında sorun olan mükellefler.
4-İşletme defteri ve serbest meslek defteri mükellefleri de bu kanundan faydalanabilirler.
Ne kadar Sermaye artırımı yapmalı ve ne kadar ödemelisiniz.
 Varlık barışından yararlanma hakkı bulunan mükelleflerimiz beyan ettiği varlığın (Sermaye artırımının) % 5’ini  bildirimin yapıldığı, izleyen  ayın sonuna kadar  beyanname ile bağlı bulunduğu Vergi Dairesine beyan ederek aynı sürede ödeyecek.
Artırılan Sermaye tutarı 01/01/2008 tarihinden önceki dönemlere ilişkin Vergi İncelemesi sonucu gelir, Kurumlar ve Katma Değer Vergisi yönünden tespit edilen Matrah farkından mahsup (düşülür) edilecek.
    Örnek Verecek olursak; 
 Mükellef 100,000 TL Sermaye artırımında bulunmuş olsun, bu tutarın % 5’ini 5,000 TL’yi vergi dairesine beyan etmesi ve ödemesi gerekecek.
 01/01/2008 öncesi yıllar için dosyamız incelemeye gittiğini farz edelim, Vergi Denetmeni 75,000 TL Matrah farkı çıkartmış olsun 100,000 TL'den 75,000 TL düşülecek ve herhangi bir ceza kesilmeyecek.
 Sorunlu Mükellefler açısından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum faydalanmalarını tavsiye ederim.

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Orhan Kalabalık Orhan Kalabalık
Bu referandum demokrasiye çıkmaz
Kelami Akdemir Kelami Akdemir
Sürmeli Festivali Düşündürdükleri
M.S.bölükbaşı M.S.bölükbaşı
Önce Türkiye, Sonra Gazze
Osman Karaca Osman Karaca
Yozgat'ı bekleyen tehlike!
Nazım Torun Nazım Torun
Anayasa Değişikliği Tartışmaları ve Partilerin Tutumu
A.Sinan Ertürk A.Sinan Ertürk
Sermayeni artır incelemeden kurtul
A.Emin Seyhan A.Emin Seyhan
Hicret Kovandan Çıkmasını Bilmektir

SON DAKİKA HABERLERİ

Batman Petrol - Yozgat maçına zorunlu erteleme
TFF 3.Lig 2.Grupta mücadele eden Yimpaş Yozgatspor Pazar günü Batman Petrolsporla oynayacağı karşılaşma Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Pazartesi gününe alındı.

ANKET

Yimpaş Yozgatspor Play-Off'a çıkabilecek mi?




Tüm Anketler

Yozgat-Sürmeli Haber-Yayın başlangıcı Mayıs 2008 İzin almadan ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi