Yozgat'ta gençler kara kara düşünüyor! Fiyatlar resmen dudak uçuklatıyor

Yozgat'ta gençler kara kara düşünüyor! Fiyatlar resmen dudak uçuklatıyor
Yozgat ve çevresinde düğün sezonunun başlamasıyla birlikte, evlenmek isteyen çiftlerin karşılaştığı masrafların tavan yaptığı gözlemleniyor.

Yozgat ve çevresinde düğün sezonunun başlamasıyla birlikte, evlenmek isteyen çiftlerin karşılaştığı masrafların tavan yaptığı gözlemleniyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat'ta da düğün masrafları hızla artıyor ve çiftler için ciddi bir mali yük oluşturuyor.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte, gelinliklerden düğün salonlarına, beyaz eşyalardan mobilyalara kadar olan masrafların ortalama olarak 1 milyon TL'yi aştığı görülüyor. Özellikle Yozgat'ta yaşayan çiftler için bu durum oldukça önemli ve dikkate alınması gereken bir husus haline geliyor.

Türkiye genelinde her yıl yaklaşık 600 bin çift evleniyor ve bu sayı her geçen yıl artıyor. Bahar aylarıyla birlikte düğün sezonu resmen başlamış durumda ve Ramazan Bayramı'ndan sonra düzenlenecek düğünler için hazırlıklar şimdiden başladı. Yeni evlenecek çiftler, düğün mekanlarından düğün arabalarına, mobilyalardan beyaz eşyalara kadar birçok detayı önceden planlamaya çalışıyorlar.

evlilik-3.webp

Ortalama bir çiftin düğün masrafı 700 bin TL civarında hesaplanıyor. Ev kurma masrafları ise ortalama 500 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Balayı masrafları ise 50 bin ile 90 bin TL arasında değişiyor. Tüm bu masraflar göz önüne alındığında, evlenmeyi düşünen bir çiftin toplam masrafı yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin TL'ye ulaşıyor.

Düğün masrafları genel olarak şu şekilde sıralanıyor:

  • Düğün mekanı/organizasyonu: 200-300 bin TL
  • Düğün arabası kiralama ve süsleme: 25-30 bin TL
  • Kız tarafından istenen takı: 250-400 bin TL
  • Kına masrafları (Kına – çerez - kınalık): 60 bin TL
  • Gelin başı - damat tıraşı: 15 bin TL
  • Gelinlik – damatlık: 100-150 Bin TL
  • Ev kirası: 15-25 Bin TL
  • Ev eşyaları (beyaz eşya- mobilyalar-mutfak eşyaları): 400 bin TL
  • Çeyiz alışverişi/Diğer ev ihtiyaçları: 100 bin TL
  • Balayı: 50-90 bin TL

Yozgat'ta düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işletmeler ve satıcılar da hareketlilik yaşarken, çiftlerin bu masrafları karşılamak için ekstra çaba harcaması gerektiği belirtiliyor. Ekonomik koşullar göz önüne alındığında, düğün masraflarının ciddi bir yük oluşturduğu ve çiftlerin bu süreçte dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.