Yozgat'ta da şubesi bulunuyor! Son sayı 1 milyon 731 bin 884'e ulaştı

Yozgat'ta da şubesi bulunuyor! Son sayı 1 milyon 731 bin 884'e ulaştı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Yozgat'ta da şubesi bulunuyor ve son zamanlarda gerçekleştirdiği önemli çalışmalarla dikkat çekiyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Yozgat'ta da şubesi bulunuyor ve son zamanlarda gerçekleştirdiği önemli çalışmalarla dikkat çekiyor. Vakıf, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Hediyem Kur’an Olsun projesi kapsamında 85 ülkede ihtiyaç sahiplerine 1 milyon 731 bin Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Bu projenin Türkiye ve dünya genelinde manevi eksiklikleri giderecek bir misyon üstlendiğini belirten TDV Genel Müdürü İzani Turan, vakfın insani yardımlarını dünya çapında genişletme gayretinde olduklarını ifade etti.

tdvden-kuran-i-kerim-hediyesi-6.jpg

Ramazan ayında yapılan yardımların da önemli bir parçası olan Kur'an hediyesi dağıtımları, 25 ülkede 6 farklı dilde 89 bin kişiye ulaştırıldı. Turan, bu mübarek gecede 11 ilde teravih namazının ardından vatandaşlara Kur'an hediye edileceğini açıkladı. Ankara, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Edirne, Kahramanmaraş, Konya, Bursa, Rize, Sivas ve Malatya'da bulunan camilerde bu dağıtımlar gerçekleştirilecek.

Vakfın yıl boyunca deprem bölgelerinde de yardımlarına devam ettiği bilgisini veren Turan, depremzedelere manevi destek olarak 100 binden fazla Kur'an hediye ettiklerini belirtti. Türkiye Diyanet Vakfı, bu tür projelere büyük önem veriyor ve insanların manevi ihtiyaçlarını karşılamak adına çeşitli faaliyetler yürütüyor.

Hediyem Kur’an Olsun Projesi'ne ilişkin konuşan Turan, "Kur'an-ı Kerim Rabbimizin, Peygamber Efendimiz aracılığıyla insanlığa gönderdiği en büyük mucize. Milletimizin büyük teveccühüyle fikir, şükür ve hayat kitabımız olan Kur'an-ı Kerim’in her eve girmesi için gayret ediyoruz" dedi. Vakıf, hastaneler, cezaevleri, eğitim kurumları ve yurt dışındaki yetimhaneler, medreseler, okullar gibi çeşitli yerlerde Kur'an-ı Kerim'i ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

tdvden-kuran-i-kerim-hediyesi-3.jpg

Özellikle Afrika ülkelerindeki açlık ve yoksullukla mücadele eden çocuklara da Kur'an-ı Kerim'i öğretmek amacıyla luh adı verilen tahta ve deri parçaları üzerine Kur'an-ı Kerim bastırılarak hediye ediliyor. Bu sayede çocuklar hem dini eğitim alıyor hem de hayatlarını kolaylaştıran bir kaynağa sahip oluyorlar.

Hediyem Kur’an Olsun Projesi'ne destek olmak isteyen vatandaşlar, KURAN yazıp 4333'e SMS göndererek 150 TL tutarında bir Kur'an'ı ihtiyaç sahiplerine bağışlayabilirler veya online olarak bagis.tdv.org sitesinden, banka yoluyla projeye destek olabilirler. Türkiye Diyanet Vakfı, bu tür katkılarla manevi değerleri yaşatmaya ve ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.