Yozgat'a yıllardır hizmet ediyor! Önemli önerilerde bulundu

Yozgat'a yıllardır hizmet ediyor! Önemli önerilerde bulundu
Yozgat'ın sevilen aktarcılarından biri olan Fahri Yenice, iftar sonrası yaşanan şişkinlik sorunlarına karşı vatandaşlara değerli önerilerde bulundu.

Yozgat'ın sevilen aktarcılarından biri olan Fahri Yenice, iftar sonrası yaşanan şişkinlik sorunlarına karşı vatandaşlara değerli önerilerde bulundu. Yenice, sağlıklı bir Ramazan geçirmek isteyenleri çay yerine rezene ve anason gibi doğal bitkilerle rahatlamaya davet ediyor.

Yenice, yaptığı açıklamada, "Ramazan ayında düzensiz sıvı alımı ve ağır yemekler tüketimi nedeniyle birçok kişi kabızlık ve gaz gibi sindirim sorunlarıyla karşılaşıyor. Bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmak adına, rezene, anason, kişniş, papatya, açlık otu ve sinameki gibi bitkilerin tüketilmesini öneriyoruz. Bu bitkiler bağırsakları rahatlatır ve sindirimi destekler" dedi.

Aktarcı Fahri Yenice, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın iftardan sonra çay yerine rezene ve anason gibi bitkileri demlemelerini tavsiye ediyoruz. Bu bitkilerin fiyatları 100 gramı 20-30 TL arasında değişiyor ve hafif oldukları için uzun süre kullanılabilirler. Bununla birlikte, daha fazla sıvı tüketmelerini ve yemeklerine sıvı yiyeceklerle başlamalarını öneriyoruz."

İftar sonrası yaşanan şişkinlik ve sindirim sorunları için Fahri Yenice'nin önerdiği çaylar ise şöyle:

  1. Nane Çayı: Hazımsızlık ve gaz sorunlarını çözer, ferahlık sağlar.
  2. Rezene Çayı: Bağırsakları ve mideleri rahatlatır, metabolizmayı hızlandırır.
  3. Meyan Kökü Çayı: Susuzluğu giderir, hazımsızlığın önüne geçer.
  4. Tarçın Çayı: Metabolizmayı hızlandırır ve açlık hissini bastırır.
  5. Yasemin Çayı: Fiziksel ve ruhsal rahatlama sağlar, yağ yakımını hızlandırır.
  6. Karahindiba Çayı: Kan şekerini düzenler, aşırı yeme isteğini azaltır.

Fahri Yenice, bu çayların düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmesinin sindirim sistemini rahatlatacağını ve şişkinlik sorununu azaltacağını belirtti. Ayrıca, bu bitki çaylarının karıştırılarak içilmesinin daha etkili olduğunu vurgulayarak, vatandaşları her gün değil 2-3 günde bir kere içmeleri konusunda uyardı.

Son olarak, vatandaşların sağlıklı bir Ramazan geçirmeleri ve sindirim sorunlarını en aza indirmeleri için doğal çözümleri denemelerini öneren Fahri Yenice, iftar sonrası oluşan şişkinlikleri azaltmak için 10 dakika bekletilmiş çayların etkili olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.