Yozgat'a sadece 40 kilometre uzaklıkta! Eşsiz güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle göz kamaştırıyor

Yozgat'a sadece 40 kilometre uzaklıkta! Eşsiz güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle göz kamaştırıyor
Yozgat'a sadece 40 kilometre uzaklıkta yer alan Boğazköy Alacahöyük Tarihi Milli Parkı, doğallığı ve tarihi zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistleri büyülemeye devam ediyor.

Yozgat'a sadece 40 kilometre uzaklıkta yer alan Boğazköy Alacahöyük Tarihi Milli Parkı, doğallığı ve tarihi zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistleri büyülemeye devam ediyor. Çorum Valiliği, bu eşsiz parkın önemini vurgulayarak, UNESCO'nun Korunması Gerekli Dünya Kültür Mirası listesindeki yerini hatırlatıyor.

turistleri-buyuluyor4.jpg

Boğazköy Alacahöyük Tarihi Milli Parkı, 2634 hektarlık bir alana yayılmış durumda ve 1988 yılında Milli Park olarak ilan edilmiş. Parkın en önemli tarihi yapıları arasında Hattuşa ve Yazılıkaya Örenyerleri yer alıyor ki bunlar UNESCO'nun listesinde de 1986 yılında 377. sırada yer almış. Ayrıca, park içinde bulunan çivi yazılı tablet arşivleri de 2001 yılından beri UNESCO'nun Dünya Belleği Listesi'nde bulunuyor.

turistleri-buyuluyor2.jpg

Doğal güzellikleriyle de göz dolduran Boğazköy Alacahöyük Tarihi Milli Parkı, çiğdemler ve yaban sümbülleriyle adeta bir gelin gibi süsleniyor. Meşe ormanlarında keyifli yürüyüşler yapabilir, göçmen kuşları izleyebilirsiniz. Park içinde Hititler tarafından inşa edilen ilk kanalizasyon sistemi ve büyük mabeti, Aslanlı Kapı, Yerkapı, Gizemli Yeraltı Geçidi-Tünel, Sfenksli Kapı, Kral Kapı gibi tarihi yapılar da bulunuyor. Ayrıca, Hititlerin Kraliyet Sarayı, İlk krallık muhafız birlikleri ve İlk Açıkhava tapınağı-Yazılıkaya da parkın önemli tarihi miraslarından biri.

turistleri-buyuluyor.jpg

Çorum Valiliği, Boğazköy Alacahöyük Tarihi Milli Parkı'nın sadece tarihi açıdan değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de önemli bir turistik cazibe merkezi olduğunu vurguluyor. Bu tarihi ve doğal zenginliklerin korunması ve tanıtılması için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.

Turizm alanında önemli bir potansiyele sahip olan Boğazköy Alacahöyük Tarihi Milli Parkı, hem tarihi miraslarıyla hem de doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam edecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.