26-29 Ocak tarihlerinde 70’in üstünde ülke, 4 bin 500’e yakın uluslararası katılımcı kurum, kuruluş, belde ve il’in katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Fuara Yozgat Valiliği gözetiminde katılacak olan Yozgat’ın tüm özel yiyecekleri, tescilli markaları, yöresel zenginlikleri başta olmak üzere tarihi ve turistik zenginlikleri beğeniye sunulacak.Yozgat gözünü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’e çevirdi.
TÜM ZENGİNLİKLER TANITILACAK
Yerli ve yabancı firma, 70’in üstünde ülke, 200’e yakın belde ve İl’in katılımı ile gerçekleştirilecek olan EMİTT’te Yozgat’a ait taş oymacılık ürünleri, yöresel parmak çörek, uzun kış gecelerinin tartışılmaz çerezi kavurga, Yozgat’la özdeşleşen ve tescillenen testi kebabı, kadınlarımızın el emeği göz nuru el işleri ürünler gibi yöresel ürünler beğeniye sunulacak. Bunun yanısıra Kent Tarihi Kitabı, Termal Kent Yozgat Broşürü, Antik kentler Broşürü, Yozgat’ın tarihi turistik ve kültürel değerlerini anlatan Akardion Broşür, altı çeşit afiş ve dört ışıklı panolar sergilenerek ilimiz tanıtılmaya ve anlatılmaya çalışılacak.
STANDA İLGİ ÇEKİLECEK
Fuar süresince İlimiz standında Mahalli sanatçı Erhan Özel’in mini konserleri devam edecek, standa gelen ziyaretçilere ilimizi tanıtan materyallerden oluşan tanıtım çantaları verilecek. Ayrıca fuar süresince diğer illerin, seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin, stantları ziyaret edilerek ilimiz adına tanıtım çantaları bırakılacak.
REKOR KATILIM BEKLENİYOR
Türkiye turizminin çeşitliliğine destek vermek ve gelen işbirliği taleplerini değerlendirmek adına yeni projelerle gelen 21. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 2017 yılında da geniş bir katılımcı ve ziyaretçi rekoruna imza atmaya hazırlanıyor.