Yozgat'ta yeniden hortladı! Tehlikeye karşı aman dikkatli olun

Yozgat'ta yeniden hortladı! Tehlikeye karşı aman dikkatli olun
Yozgat, yaz aylarında doğal güzellikleriyle piknik ve açık hava etkinlikleri için tercih edilen bir yer olmasına rağmen, son zamanlarda kene tehlikesi yeniden gündeme geldi.

Yozgat, yaz aylarında doğal güzellikleriyle piknik ve açık hava etkinlikleri için tercih edilen bir yer olmasına rağmen, son zamanlarda kene tehlikesi yeniden gündeme geldi. Artan sıcaklıkların etkisiyle vatandaşlar, açık alanlarda vakit geçirmeye başladı ancak uzmanlar, kene tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.

Uzmanlara göre, tarla, bağ, bahçe, orman gibi alanlar ile piknik yerleri, kenelerin sıkça bulunduğu riskli bölgeler arasında yer alıyor. Bu nedenle açık havada vakit geçirirken, özellikle vücudu örten giysilerin tercih edilmesi gerekiyor. Pantolon paçalarının çorap içine sokulması, açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi de önemli önlemler arasında.

kene-tehlikesine-dikkat-3.jpg

Kene ısırıklarına karşı ilk müdahale de oldukça önemli. Riskli alanlardan dönüldüğünde, kişilerin ve çocuklarının vücudunu kontrol etmeleri gerekiyor. Kene bulunması durumunda, kenenin vücuda en yakın yerden tutularak uygun bir malzeme kullanılarak çıkarılması önem taşıyor. Ancak kene çıkarma işlemi konusunda sorun yaşanırsa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor.

Kenelerin bulaştırdığı hastalıkların inkübasyon süresi, kenenin tutunmasından sonra 1-3 gün arasında değişebiliyor. Bu süre içinde enfekte kan, vücut sıvısı veya dokularla temas sonucunda hastalık bulaşma riski bulunuyor. Bu nedenle kene ısırıklarına karşı dikkatli olmak ve gerekli önlemleri almak önem arz ediyor.

Yozgatlılar ve ziyaretçiler, açık havada vakit geçirirken bu uyarılara dikkat ederek kene tehlikesini minimize edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.