Yozgat'ta öğrencilerle bilim ve eğitim söyleşisi

Yozgat'ta öğrencilerle bilim ve eğitim söyleşisi
Yozgat Merkez 100. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, öğrencilerin bilim ve eğitimle ilgili ufuklarını genişletmek amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Yozgat Merkez 100. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, öğrencilerin bilim ve eğitimle ilgili ufuklarını genişletmek amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Yozgat’tan Aziz Sancar Çıkabilir", "Moleküllerin Dünyasına Yolculuk", "Bir Fikrim Var, Ben de Proje Yapabilirim" temalarıyla düzenlenen söyleşi, alanında uzman birçok ismin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik, bilim dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak, Doç. Dr. Özlem Doğan Yüksekol, Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Çınarer, Dr. Öğr. Üyesi Dadaş Mutallim ve Öğr. Gör. Didem Kösedağ'ın öğrencilere ilham veren sunumlarıyla renklendi. Söyleşi sırasında gençlere bilimin ve eğitimin önemi üzerine değerli ipuçları verildi.

Katılımcılar, gençlerin kariyer hedeflerini belirlemede ve hayallerini gerçekleştirmede yardımcı olacak deneyim ve bilgi birikimlerini paylaştılar. Özellikle, bilim ve eğitim alanında başarıya ulaşmış isimlerin tecrübeleri, öğrencilere ilham verici bir perspektif sunarak geleceklerine dair daha net hedefler koymalarına yardımcı oldu.

Etkinliğe katılan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Aaltınkaynak, bu tür etkinliklerin gençlerin zihinsel gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek, bilimin ve eğitimin önemini vurguladı. Ayrıca, Bozok Üniversitesi öğretim üyelerine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Söyleşi boyunca öğrenciler, bilimin heyecan verici dünyasına dair yeni ufuklar keşfetme fırsatı buldular. Bu tür etkinliklerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi, gençlerin bilim ve eğitim alanındaki ilgilerini artırarak geleceklerine daha sağlam adımlarla ilerlemelerine olanak sağlayacak.

Etkinliğin sonunda öğrenciler, katılımcılara teşekkür ederek, edindikleri yeni bilgilerin ve motivasyonun kariyer hedeflerine ulaşmalarında büyük bir etkisi olacağını belirttiler. Bu tarz etkinliklerin devamının gelmesini ve gençlerin bilimle olan bağlarının güçlenmesini dört gözle beklediklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.