Yozgat'ta kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı!

Yozgat'ta kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı!
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, son 15 günlük süreçte gerçekleştirdikleri denetimlerle şehir genelinde trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza yağdırdı.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, son 15 günlük süreçte gerçekleştirdikleri denetimlerle şehir genelinde trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza yağdırdı. 01-15 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmaların sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Bu süre zarfında 20 bin 599 araç detaylı bir şekilde denetlendi ve 2 bin 36 araca cezai işlem uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, denetimlerde en fazla cezai işlem yasal hız sınırlarını aşan sürücülere uygulandı. Toplamda 968 araç, hız sınırlarına uymamaktan dolayı cezalandırıldı. Bu süreçte ayrıca 229 sürücüye muayenesiz araç kullanmaktan, 270 araca hatalı park etmekten, 85 kişiye sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 39 sürücüye seyir halinde cep telefonu kullanmaktan, 77 sürücüye sigortasız araç kullanmaktan, 68 araca yüksek sesle müzik dinlemekten, 79 araca kırmızı ışık kuralına uymamaktan, 25 araca trafik işaret ve levhalarına uymamaktan, 25 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan, 149 araç ve sürücüye ise diğer maddelerden işlem yapıldı.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik denetimlerin süreceğini ve vatandaşların güvenliği için bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ayrıca, sürücülerin trafik kurallarına uyması ve trafik güvenliği konusunda daha duyarlı olmaları gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, trafik kurallarına uymayan sürücülere uygulanan cezaların yanı sıra, trafik denetimlerinde eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına da önem verildiği bildirildi. Bu kapsamda sürücülere trafik kurallarıyla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtılarak, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.