Yozgat'ta her gün yeni bir olay yaşanıyor! Tam 326 kişi yakalandı

Yozgat'ta her gün yeni bir olay yaşanıyor! Tam 326 kişi yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, 1-15 Nisan 2024 tarihleri arasında yürütülen etkili güvenlik operasyonlarını kamuoyuyla paylaştı.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, 1-15 Nisan 2024 tarihleri arasında yürütülen etkili güvenlik operasyonlarını kamuoyuyla paylaştı. Bu süre zarfında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Yozgat genelinde 273 olayda toplamda 326 kişinin yakalandığı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, emniyet güçleri tarafından 39 bin 233 şahıs ve 26 bin 8 aracın sorgulandığı vurgulandı. Bu kapsamda, 2 bin 36 araca cezai işlem uygulanırken, 212 araç trafikten men edildi. Ayrıca, 587 umuma açık yerin denetlendiği bilgisi verildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda, çeşitli suçlardan aranan 33 şahısın yakalandığı ifade edildi. Asayiş suçlarından 9 şahsın tutuklandığı belirtilirken, yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet bıçak ve 4 adet fişek ele geçirildi.

273-olayda-326-kisi-yakalandi1.jpg

Terörle Mücadele kapsamında da önemli adımlar atıldığı açıklamada yer aldı. FETÖ/PDY Terör Örgütüne üye olma suçundan 2 şahsa işlem yapıldığı kaydedildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında ise 8 şahsa uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yapıldığı belirtildi. Bu operasyonlarda 5 adet sentetik ecza hap maddesi, 4 adet ecstasy maddesi, 1,87 gram metamfetamin ve 0,37 gram esrar ele geçirildi.

273-olayda-326-kisi-yakalandi2.jpg

Kaçakçılık suçlarıyla mücadelede de önemli mesafeler kat edildiği açıklandı. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında 6 şahsa işlem yapıldığı ifade edilirken, operasyonlarda 250 gram kıyılmış tütün ve 3 adet kayıt dışı cep telefonunun ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede de kararlı adımların atıldığı vurgulandı. 216 yabancı uyruklu şahsın Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusunun yapıldığı belirtilirken, 5 yabancı uyruklu şahsın sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği kaydedildi.

Son olarak, toplum destekli polislik faaliyetlerinin önemine değinildi. Yozgat genelinde 3 bin 406 vatandaş, 194 öğrenci, 45 işyeri ve 7 okulun ziyaret edilerek bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yapıldığı ifade edildi.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu başarılı operasyonların devam edeceğini ve halkın güvenliği için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.