Yozgat'ta hacı adayları tanıştı! Kutsal topraklara yolculuk için hazırlık sürüyor

Yozgat'ta hacı adayları tanıştı! Kutsal topraklara yolculuk için hazırlık sürüyor
Yozgat İl Müftülüğü, 2024 Hac Organizasyonu için hacı adaylarına yönelik önemli bir adım attı.

Yozgat İl Müftülüğü, 2024 Hac Organizasyonu için hacı adaylarına yönelik önemli bir adım attı. Bilal Şahin Cami'nde düzenlenen tanışma toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek Yozgatlı hacı adaylarını bir araya getirdi. Toplantıda, hacı adayları kafile başkanları ve din görevlileriyle tanışma fırsatı buldu.

İl Müftüsü Ali Gülden, toplantıda yaptığı konuşmada, kutsal beldelere yapacakları yolculuğun önemine vurgu yaptı. Müftü Gülden, "Hac, insanın kendi iç dünyasına, ebedi aleme ve Rabbine bir yolculuktur. Bu yolculuk sırasında, dünyanın farklı bölgelerinden gelen ve farklı dilleri konuşan Müslümanlarla bir araya geleceksiniz. Bu deneyim, takva ve kardeşlik duygularınızı pekiştirecek" dedi.

tanisma-toplantisinda-bulustular1.jpg

Hacı adaylarına özellikle takva ve kardeşlik konusunda uyarılarda bulunan Müftü Gülden, "Allah'ın huzurunda mal, mülk, mevki gibi dünyevi farklılıkların önemsiz olduğunu hatırlayacaksınız. Beyaz ihramlarınızla ölümü düşünecek ve tövbe fırsatını yakalayacaksınız. Bu yolculuk, kişinin kendisini affettirme ve Rabbine yakınlaşma fırsatıdır" şeklinde konuştu.

Yozgat İl Müftülüğü, hacı adayları için önümüzdeki günlerde eğitim seminerleri düzenlemeye hazırlanıyor. 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan seminerlere tüm hacı adaylarının katılması bekleniyor. Seminerlerde, hac yolculuğunun detayları, ibadetler ve ziyaret edilecek mekanlar hakkında bilgi verilecek.

tanisma-toplantisinda-bulustular2.jpg

İlçe müftülükleri de kendi bölgelerinde hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri düzenleyecek. Bu seminerler, hacı adaylarının daha iyi bir şekilde hazırlanmasını ve kutsal topraklara bilinçli bir şekilde gitmelerini sağlayacak.

Yozgatlı hacı adayları, bu yılki hac organizasyonunda manevi bir yolculuğa çıkacaklar. İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşecek olan hac programı, hacı adayları için unutulmaz bir deneyim olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum