Yozgat'ta bu haberi okumayan yandı! Elinizden hemen alınabilir

Yozgat'ta bu haberi okumayan yandı! Elinizden hemen alınabilir
Yozgat Valiliği, sürücü belgelerinin değiştirilmesi süreci hakkında önemli bir uyarıda bulundu.

Yozgat Valiliği, sürücü belgelerinin değiştirilmesi süreci hakkında önemli bir uyarıda bulundu. 2016 yılı öncesinde alınan sürücü belgelerinin yenilenme süresinin 31 Aralık 2024'te sona ereceğini belirten valilik, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor.

Valilikten yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın sürücü belgesi değişim işlemlerini yıl sonunda oluşabilecek yoğunluğu önlemek adına bir an önce gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir" denildi. Eski tarihli sürücü belgesine sahip olan vatandaşların, 31 Aralık 2024 tarihine kadar belirtilen işlemleri tamamlamaları isteniyor.

ehliyet-kimlik-1.jpg

Sürücü belgesi değişimi için gereken belgeler şunlardır:

  1. Kimlik belgesi
  2. Sürücü sağlık raporu
  3. Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli
  4. Bir adet biyometrik fotoğraf

Eski ehliyetini yenilemeyenlere Karayolları Trafik Kanunu'na göre cezai işlem uygulanacağını hatırlatan valilik yetkilileri, vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurarak işlemlerini zamanında tamamlamaları gerektiğini vurguluyor.

Yeni tip sürücü belgesi için randevu almanın kolay yolları ise Alo199, "Alo 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adreslerinden ulaşılabilir. Nüfus müdürlüklerinden alınacak randevu ile birlikte gerekli belgelerle başvuruların yapılabileceği belirtiliyor. Bu süreçte vatandaşların, randevularını son güne bırakmadan önce başvuru işlemlerini tamamlamaları önem taşıyor.

Eski ehliyetlerini yeni tip ehliyetlerle değiştirmeyi düşünen vatandaşların, belirtilen süre içinde gerekli işlemleri yaparak bu konudaki yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekiyor.

Sonuç olarak, sürücü belgesi değişim sürecinde valilik tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda vatandaşların gereken hassasiyeti göstermeleri önem taşıyor. Yoğunluk oluşmaması ve cezai işlemlerden kaçınılması adına belirtilen tarihe kadar işlemlerin tamamlanması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.