Yozgat'ta 23 Nisan coşkusu! Büyük bir coşkuyla karşılandı

Yozgat'ta 23 Nisan coşkusu! Büyük bir coşkuyla karşılandı
Yozgat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı! Yozgat'ta gerçekleştirilen etkinliklerle, bayramın 104. yıl dönümü büyük bir coşkuyla karşılandı.

Yozgat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı! Yozgat'ta gerçekleştirilen etkinliklerle, bayramın 104. yıl dönümü büyük bir coşkuyla karşılandı. Atatürk Büstü'ne çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

2.jpeg

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ın konuşması ise etkinliklere anlam kattı. Altınkaynak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıl dönümünün bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaparak, "Bugün halk iradesinin ülke yönetimine geçtiği, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun belirlendiği günün yıl dönümüdür. Bağımsızlığı karakter edinmiş, ezelden beri hür yaşamış ve gelecekte de hür yaşama azim ve iradesinde olan necip milletimizin 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tutkuya dönüşen bağımsızlık mücadelesinin en önemli kararlarından birisi olan TBMM'nin açılış yıl dönümünü hep birlikte, bir defa daha huzur ve coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

3.jpeg

Altınkaynak'ın konuşması, Türkiye'nin milli mücadele ruhunu ve Cumhuriyet'in temellerini hatırlatarak katılımcılara ilham verdi. Programın devamında, Cumhuriyet Ortaokulu ve Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu öğrencileri tarafından okunan şiirler ve sergilenen halk oyunları, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ayrıca, Sakarya İlkokulu İzci Grubu'nun gösterileri de programın renkli anları arasındaydı.

Etkinliklerde ayrıca okullar arası yarışmalar da düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Alay Komutanı Albay Necdet Özcan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer gibi önemli isimlerin de katılımıyla renklenen etkinlikler, Yozgat halkının birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiği anlamlı bir gün olarak değerlendirildi.

4.jpeg

Programın sonunda konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, "Bugün burada, 23 Nisan'ın coşkusunu ve Türkiye'nin birlik ruhunu bir kez daha yaşadık. Çocuklarımızın heyecanı ve enerjisi, geleceğimizin ne kadar parlak olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu anlamlı günü kutlayarak, milli mücadelemizin ve Cumhuriyetimizin temellerini bir kez daha hatırlamış olduk. Gelecek nesillere bu mirası en güzel şekilde aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

5.jpeg

Etkinlikler, halkın büyük ilgisi ve katılımıyla geçti. Yozgatlılar, 23 Nisan'ın coşkusunu bir kez daha yaşamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.