Yozgatlı gençlerle deneyimlerini paylaştı

Yozgatlı gençlerle deneyimlerini paylaştı
Yozgat'ın yetiştirdiği değerli şair ve yazarlardan biri olan Hakkı Yurtlu, Şehitler Haftası'nı anlamlı bir etkinlikle kutladı.

Yozgat'ın yetiştirdiği değerli şair ve yazarlardan biri olan Hakkı Yurtlu, Şehitler Haftası'nı anlamlı bir etkinlikle kutladı. Yozgat Şehitler Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Yurtlu öğrencilere şiirin derinliklerini ve sanatını anlattı. Ayrıca, yeni yayınlanan şiir kitabını da öğrencilere hediye etti.

Eğitim müfredatına bağlı olarak düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında gerçekleşen etkinlikte, Hakkı Yurtlu öğrencilere şiir yazma teknikleri hakkında bilgiler verdi. Şiirin duygusal ve estetik boyutunu ele alan Yurtlu, öğrencilere sanatın inceliklerini aktararak onları şiirle buluşturdu.

Etkinliğe okul müdürü M. Fatih Başkal, edebiyat öğretmeni Gonca Ceylan ve Burcu Bozkır da katıldı. Programda öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplayan Yurtlu, şiirle ilgili geniş bir perspektif sunarak gençleri edebiyat dünyasına yönlendirdi.

kitabini-hediye-etti1.jpg

Yurtlu, yaptığı açıklamada, "Şiiri sevmek lazım, sevdirmek lazım ve nihai olarak da yazıp kitaba dönüştürmek lazım. Öğrencilere şiir yazma ve okuma alışkanlığı kazandırmak önemlidir. Bu vesileyle içerisinde bulunduğumuz şehitler haftası dolayısıyla Mehmetçiğe yazılan kahramanlık şiirlerinden okuyup şehitlerimize Fatiha okumalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Şehitler Fen Lisesi Müdürü M. Fatih Başkal ise etkinlik dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hakkı Yurtlu'ya teşekkür etti. Başkal, şairin öğrencilere yönelik nezaket ve mütevazılığıyla etkinliğin daha da anlamlı hale geldiğini belirtti.

Hakkı Yurtlu'nun yeni yayınlanan "Keyf-i Kalem" adlı şiir kitabını öğrencilere imzalayarak hediye etmesi, etkinliğin özel bir anı olarak hatırlanmasını sağladı. Öğrenciler, bu etkinlik sayesinde şiirin büyülü dünyasına bir adım daha atmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.