Yozgat'ı derinden sarsmıştı! Milletvekili Şahan müjdeyi verdi

Yozgat'ı derinden sarsmıştı! Milletvekili Şahan müjdeyi verdi
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Tokat Sulusaray ilçe merkezli yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'a yönelik desteklerin artırılacağını duyurdu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Tokat Sulusaray ilçe merkezli yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'a yönelik desteklerin artırılacağını duyurdu. Depremin etkilediği ilçeler ve köylerdeki vatandaşlara verilecek olan yeni destekleri açıklayan Şahan, ilgililere teşekkürlerini iletti.

sahandan-destek-mujdesi-4.jpg

Milletvekili Şahan, yapmış olduğu açıklamada, "Tokat'ın Sulusaray İlçesi'nde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, Yozgat'ımızın bazı bölgelerini de etkisi altına aldı. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a 5.000.000,00 TL Kırsal Proje hibesi desteği için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye TYP kapsamında 300 kişilik personel desteği için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan'a bin ton bitüm malzeme hibesi için, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar'a periyodik pay tutarındaki ek kaynak aktarımı için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu desteklerin Yozgat'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Şahan, ayrıca Kırsal Proje hibesi desteği, personel desteği ve ek kaynak aktarımının, deprem sonrası hasarların giderilmesi ve bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına büyük önem taşıdığını belirtti.

Yozgat Valiliği de yaptığı açıklamada, deprem sonrası bölgedeki çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ve vatandaşların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Bu yeni desteklerin, depremzedelerin yaşam standartlarını yeniden düzenlemeye ve bölgede normal hayata dönüş sürecini hızlandırmaya yönelik önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Şahan, son olarak, "Bu süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, depremzedelere en iyi şekilde destek olacağımızdan eminim. Yozgat'ımıza verilen bu desteklerin, acil ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak, deprem sonrası bölgede yaşanan sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi ve vatandaşların normal yaşamlarına geri dönebilmesi için çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.