Yozgat seçimini yaptı! Görev alacak üyeler belirlendi

Yozgat seçimini yaptı! Görev alacak üyeler belirlendi
Yozgat İl Genel Meclisi, Nisan ayının üçüncü oturumunda önemli kararlar alarak il ve ilçelerdeki kurullarda görev alacak üyeleri belirledi.

Yozgat İl Genel Meclisi, Nisan ayının üçüncü oturumunda önemli kararlar alarak il ve ilçelerdeki kurullarda görev alacak üyeleri belirledi. Toplantıda alınan kararlara göre, İl Özel İdaresi'nde çalışan memur ve sözleşmeli personelin sosyal denge tazminatlarıyla ilgili önemli adımlar atıldı.

Meclis Başkanı Adnan Ünal'ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda, 8 gündem maddesi ele alındı. Meclis kurullarında görev alacak üyelerin belirlenmesiyle ilgili olarak yapılan seçimlerde, İller Bankası Genel Kurulu'nda Yozgat'ı temsil edecek isimler belirlendi. Asil üye olarak Osman Yeşil ve yedek üye olarak Mustafa Katrancı seçildi.

il-genel-meclisi-7.jpg

Ayrıca Vilayetler Hizmet Birliği'nde Yozgat'ı temsil edecek isimler de belirlendi. Adnan Ünal asil üye olarak seçilirken, Kenan Karakuş ise yedek üye olarak belirlendi. İl Genel Meclisi Orta Anadolu Kalkınma Birliği'nde Yozgat'ı temsil edecek üyeler de belirlendi. Bu çerçevede, Taner Yıldız, Osman Biçer, Nihat Ateş, Erkan Eroğlu, Ümüt Şahbaz, Arslan Bozkurt, ve Esat Zararsız asil üye olarak seçilirken, Adem Kızılok, Ferhat Fidan, ve Mustafa Türkmen yedek üye olarak seçildi.

İl ve ilçelerdeki İnsan Hakları Kurulu'nda görev alacak meclis üyeleri de belirlendi. Sorgun’da İbrahim Dıvrak, Akdağmadeni’nde Şerafettin Akdağ, Saraykent’te Nuri Çınar, Boğazlıyan’da Erkan Eroğlu, Yozgat merkezde Taner Yıldız, Çayıralan’da Veli Akdoğan, Kadışehri’nde Ahmet Yılmaz, Aydıncık’ta Adem Kızılok, Çekerek’te Metin Toy, Şefaatli’de Abdullah Yalçınkaya, Yenifakılı’da Esat Zararsız, Yerköy’de Aslan Bozkurt, Çandır’da Abdulkadir Sungur, Sarıkaya’da Gökhan Hüthüt görev alacak.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında İl Milli Eğitim Kurulu’nda görev alacak üye seçiminde ise Taner Yıldız ve Ümüt Şahbaz oy birliği ile seçildi. Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birliği’nde Tahir Ersöz ve Ümüt Şahbaz görev alırken, Taner Yıldız ve Oğuzhan Kapusuzoğlu yedek üye olarak seçildi.

Bebek Dostu Grubu'nun oluşturulması amacıyla Taner Yıldız, Tahir Ersöz ve Oğuzhan Kapusuzoğlu görevlendirildi. Son olarak, İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan memur ve sözleşmeli personele ödenecek sosyal denge tazminatının yapılabilmesi amacıyla Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve yetkili sendika arasında 2 yıllık Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi imzalanacak.

Bu önemli kararlar, Yozgat İl Genel Meclisi'nin etkin bir şekilde çalışarak il ve ilçelerdeki kurullarda görev alacak üyeleri belirleme ve ilin çeşitli alanlardaki temsiliyetini güçlendirme çabalarını yansıtıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.