Yozgat Bozok Üniversitesi mis gibi kokacak! Öğrenciler de destek oldu

Yozgat Bozok Üniversitesi mis gibi kokacak! Öğrenciler de destek oldu
Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında lavanta dikimi gerçekleştirdi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında lavanta dikimi gerçekleştirdi. Proje, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özdemir'in katılımıyla hayata geçirildi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özdemir, projenin amacını ve lavanta bitkisinin önemini şu sözlerle açıkladı: "Makine Programı öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu Sosyal Sorumluluk Projesi, lavanta dikimiyle hem çevreye katkı sağlamayı hem de öğrencilerimize tarımın önemini öğretmeyi amaçlıyor. Lavanta bitkisi, ekonomik açıdan değerli olan çiçekleriyle bilinir. Aynı zamanda uçucu yağı, kozmetikten parfümeriye, ilaç sanayisinden aromaterapiye kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ayrıca doğal bir sedatif olarak da bilinen lavanta çiçekleri, çay olarak da tüketilebilir."

lavanta-dikimi-gerceklestirildi5.jpg

Lavanta dikimiyle ilgili teknik detayları da paylaşan Özdemir, "Lavanta, toprak açısından seçici olmayan bir bitkidir. Verimli topraklarda daha fazla verim verebilirken, az derinliğe sahip topraklarda da yetişebilir. Dayanıklı yapısıyla kuraklık, sıcaklık ve soğukluk gibi çevresel etkilere karşı dirençlidir. Doğru bakım ile uzun yıllar verim alınabilir" dedi.

lavanta-dikimi-gerceklestirildi6.jpg

Projenin öğrencilere tarım ve çevre bilincini aşıladığı belirtilirken, lavanta dikiminin Yozgat'taki tarım çeşitliliğine de katkı sağlayacağı vurgulandı. Öğrenciler ise projenin kendilerine tarım sektörü hakkında değerli bilgiler kazandırdığını ve çevre duyarlılığını artırdığını dile getirdi.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleştirilen lavanta dikimi, hem eğitim hem de çevre bilincinin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.