Yozgat Bozok Üniversitesi başarılarına bir yenisini ekledi! Yeni bir projeye ev sahipliği yapacak

Yozgat Bozok Üniversitesi başarılarına bir yenisini ekledi! Yeni bir projeye ev sahipliği yapacak
Yozgat Bozok Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen yeni bir projeye ev sahipliği yapacak.

Yozgat Bozok Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen yeni bir projeye ev sahipliği yapacak. Üniversite, TÜBİTAK'ın Araştırma Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul edilen proje ile önemli bir adım atıyor.

tubitaktan-projeye-destek3.jpg

Projenin başlığı, "Üç Farklı Üretken Öğrenme Ortamında Öğretmen ve Öğrencilerin Epistemik Kaynaklarının Gelişiminin ve Kullanımının İncelenmesi" olarak belirlendi. Projenin yürütücülüğünü, Eğitim Fakültesi'nde görev yapan Doç. Dr. Fatma Yaman üstleniyor.

Proje ekibi, deneyimli danışmanlar ve araştırmacılarla güçlendirilmiş durumda. Danışmanlar arasında Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alipaşa Ayas ve Iowa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Brian Hand yer alırken, araştırmacılar arasında Trabzon Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşegül Sağlam Arslan, Giresun Üniversitesi'nden Doç. Dr. Işık Saliha Karal Eyüboğlu, Kafkas Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nesli Kala ve Yozgat Bozok Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zeynep Koyunlu Ünlü bulunuyor.

tubitaktan-projeye-destek.jpg

Proje, Yozgat'ta görev yapan fen bilimleri öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu projeyle hedeflenen, Cumhurbaşkanlığı 11. Kalkınma Planı'nda yer alan "Ülkemizin beşeri yapısının güçlenmesine yönelik tüm kademelerde kapsayıcı ve kaliteli eğitim hamlesiyle bilgiyi ekonomik ve sosyal yarara dönüştüren, teknoloji kullanımına ve üretime yatkın nitelikli insan yetiştirilmesi" genel hedefine hizmet etmek ve ulusal, toplumsal ve kamusal alanda katkı sağlamak.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, projenin kabul edilmesi üzerine Doç. Dr. Fatma Yaman'ı ve ekibinde yer alan diğer akademisyenleri tebrik ederek, başarılarının devamını dilediğini belirtti. Bu projeyle üniversitenin, bilim ve teknoloji alanında ülke çapında önemli bir rol üstlenmeye devam edeceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.