Yiğitler diyarı Yozgat önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı

Yiğitler diyarı Yozgat önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı
Yozgat Bozok Üniversitesi, Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı koordinatörlüğünde, "Aliya İzzetbegoviç'i Anma Etkinlikleri" çerçevesinde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Yozgat Bozok Üniversitesi, Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı koordinatörlüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen "Aliya İzzetbegoviç'i Anma Etkinlikleri" çerçevesinde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Aliya İzzetbegoviç'in yaşamı ve mirası anlatıldı.

panel-ve-fotograf-sergisi2.jpg

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, Aliya İzzetbegoviç'i konu alan "Aliya" adlı sinevizyon gösterimi izleyicilere sunuldu. Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayrullah Başer, açılış konuşmasında Aliya İzzetbegoviç'in önemine vurgu yaparak, onun Batı medeniyetiyle iç içe geçen yaşamını ve liderliğini anlattı. Başer, Aliya İzzetbegoviç'in sadece Boşnakların değil, tüm insanlığın bilgesi olduğunu belirtti.

panel-ve-fotograf-sergisi6.jpg

Rektör Vekili Prof. Dr. Güngör Yılmaz da etkinlikte yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in hayatından önemli kesitleri paylaştı. Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi olarak böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Panel bölümünde ise "Aliya Bir Medeniyetin Yeniden İnşası" konusu ele alındı. Moderatörlüğünü Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Gökhan'ın yaptığı panelde, farklı konularda uzman isimler sunumlarını gerçekleştirdi. Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir, "Aliya İzzetbegoviç'in Dünyasında Din ve Özgürlük" konusunu ele aldı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Güngör ise "Aliya’nın Medeniyet Anlayışından Siyaset ve Din" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Son olarak, Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Özdeş, "Aliya İzzetbegoviç'in İslam Dünyasına Verdiği Mesajlar" konulu sunumunu tamamladı.

panel-ve-fotograf-sergisi.jpg

Program, konuşmacılara hediye takdimiyle sona erdi. Katılımcılar etkinlik boyunca Aliya İzzetbegoviç'in hayatı, düşünceleri ve liderliği hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldu. Yozgat Bozok Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinlik, Aliya İzzetbegoviç'in mirasını yaşatma ve anlama çabalarına önemli bir katkı sağladı.

panel-ve-fotograf-sergisi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.