Diyanet'in üst düzey isimleri katıldı! Yozgat'ta toprağa verildi

Diyanet'in üst düzey isimleri katıldı! Yozgat'ta toprağa verildi
Yozgat'ın Sorgun ilçesinin sevilen isimlerinden Emekli Din Görevlisi Ali Açan, geçtiğimiz günlerde vefat etti.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinin sevilen isimlerinden Emekli Din Görevlisi Ali Açan, geçtiğimiz günlerde vefat etti. Diyanet İşleri Başkanlığı I. Hukuk Müşaviri Selami Açan'ın babası olan Ali Açan için düzenlenen cenaze töreni, sevenleri tarafından büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Ali Açan'ın ebediyete uğurlanması, yakınları ve meslektaşları tarafından duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Cenaze töreni, 21 Nisan Pazar günü Sorgun Salih Paşa Camii'nde öğle namazını müteakiben gerçekleştirildi. İl Müftüsü Ali Gülden'in dua ederek eşlik ettiği cenaze namazı, Ali Açan'ın ruhuna dualarla selam duruldu. Cenazenin ardından Sorgun Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

emekli-din-gorevlisi-ebediyete-ugurlandi5.jpg

Törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen, Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar, Zekat Daire Başkanı Turgut Erhan gibi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın üst düzey yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Ali Açan'ın hizmetlerini ve anılarını anlatan duygusal konuşmalarla devam etti.

Öğle namazı öncesinde Salih Paşa Camii'nde bir araya gelen cemaat, Ali Açan için dualar okudu. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, cemaate hitaben önemli nasihatlerde bulunarak, Ali Açan'ın hayatını ve hizmetlerini anlattı. Ardından öğle namazı kılındı ve cenaze namazı için saf tutuldu.

Cenaze namazını Ali Açan'ın oğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı I. Hukuk Müşaviri Selami Açan kıldırdı. Selami Açan, babasının naaşına son görevini yaparken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Ali Gülden'in yaptığı dua, cemaatin hep bir ağızdan "amin" demesiyle son buldu.

emekli-din-gorevlisi-ebediyete-ugurlandi2.jpg

Ali Açan, Sorgun'da uzun yıllar boyunca din görevlisi olarak hizmet vermiş, toplumun sevgisini ve saygısını kazanmış bir isimdi. Sevenleri, onun manevi mirasını yaşatmak için dualarını esirgemedi. Ali Açan'ın vefatı, Sorgun ve çevresinde derin bir üzüntü yaratırken, anıları ve örnek yaşamıyla da her zaman hatırlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.