Büyük projeleri masaya yatırıldı! Yozgat'a yatırımlar hız kesmeden devam ediyor

Büyük projeleri masaya yatırıldı! Yozgat'a yatırımlar hız kesmeden devam ediyor
Yozgat İl Koordinasyon Kurulu, Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında gerçekleşen 2024 Yılı 1. Dönem Toplantısı'nda büyük projeleri masaya yatırdı.

Yozgat İl Koordinasyon Kurulu, Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında gerçekleşen 2024 Yılı 1. Dönem Toplantısı'nda büyük projeleri masaya yatırdı. Toplantıda, Yozgat'ta gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Toplantıya katılan kurum ve kuruluş temsilcileri, 2024 yılı birinci dönem sonu itibariyle yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Vali Özkan, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni dönemin başlangıcını değerlendirirken, devletin adalet, tevazu ve cesaretle büyüdüğünü vurguladı. Ayrıca, yerel seçimler sonrası göreve gelen belediye başkanlarına başarılar dilerken, emekleri geçen eski belediye başkanlarına da teşekkürlerini iletti.

Vali Özkan'ın açıklamalarına göre, Yozgat'ta toplamda 62.2 milyar liralık bir yatırım bütçesi bulunuyor. Bu bütçe kapsamında, 229 farklı projenin uygulanması planlanıyor. Toplamda 13 proje tamamlanırken, 151 proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. İhale aşamasında olan 37 proje ve başlanmayan 28 proje de bütçe içerisinde yer alıyor.

Proje dağılımına bakıldığında, ulaştırma ve haberleşme sektöründe 47 adet proje, tarım sektöründe 86 adet proje, enerji sektöründe 7 adet proje, eğitim sektöründe 29 adet proje, sağlık sektöründe 5 adet proje, diğer kamu hizmetleri ve iktisadi sektörde 2 adet proje, diğer kamu hizmetleri ve sosyal sektörde 52 adet proje, konut sektöründe ise 1 adet proje bulunuyor.

2024 yılı birinci dönem sonu itibariyle yapılan harcamalar ise şu şekilde sıralanıyor: ulaştırma ve haberleşme sektöründe 72.3 milyon lira, tarım sektöründe 1.2 milyon lira, enerji sektöründe 1 lira, eğitim sektöründe 111.3 milyon lira, sağlık sektöründe 6.9 milyon lira, diğer kamu hizmetleri ve iktisadi sektörde 6.7 milyon lira, diğer kamu hizmetleri ve sosyal sektörde 132.6 milyon lira, konut sektöründe ise 1 milyon lira harcama yapıldı.

Yozgat'ın bu büyük yatırım atağının, ilin genel gelişimine ve ekonomisine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Özellikle ulaştırma, tarım, eğitim ve sağlık gibi alanlardaki yatırımların bölge halkına uzun vadeli faydalar sağlaması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.