Bakan açık açık söyledi! Yozgat'ta yeni yaptırımlar yolda

Bakan açık açık söyledi! Yozgat'ta yeni yaptırımlar yolda
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yozgat'ta sağlık alanında yaşanan sorunlara yönelik yeni düzenlemeleri açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yozgat'ta sağlık alanında yaşanan sorunlara yönelik yeni düzenlemeleri açıkladı. Hastanelerde randevu sorununun önüne geçmek ve hastaların daha etkin bir şekilde hizmet almasını sağlamak amacıyla önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Koca, vatandaşların sağlık hizmetlerinden en verimli şekilde faydalanabilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

yozgat-sehir-hastanesiiii.jpg

Randevu sistemi üzerinde yapılan iyileştirmelerle ilgili detayları paylaşan Bakan Koca, özellikle randevu alan ancak gelmeyen vatandaşlar için yeni yaptırımların devreye gireceğini belirtti. Artık hastaneye randevu alıp gelmeyenlerin, ikinci kez aynı bölümden randevu alamayacaklarını ve 15 gün boyunca bütün branşlardan randevu alma hakkının kısıtlanacağını duyurdu.

Bakan Koca, bu uygulamanın amacının hem randevu almak isteyen diğer hastalara daha hızlı hizmet sunabilmek hem de sağlık sistemini daha verimli kullanabilmek olduğunu belirtti. Yozgat'ta yoğun olarak yaşanan randevu sorununun bu adımlarla çözüme kavuşturulacağını ifade eden Bakan Koca, vatandaşların da bu düzenlemelere destek olmalarını ve randevularını zamanında kullanmalarını önemle vurguladı.

sehir-hastanesi-1.jpg

Öte yandan, Kabine Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, diyabet hastaları için geliştirilecek olan insülin sensörlerinin ücretsiz olarak dağıtılacağı müjdesi verildi. Bu sensörlerin ithalatının yüksek maliyetler içermesi nedeniyle ücretsiz dağıtımının önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Koca, bu sayede diyabet hastalarının sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceklerini dile getirdi.

Sensörlerin laboratuvar ortamında üretim aşamasına geçildiğini aktaran Bakan Koca, klinik kullanıma geçiş için gerekli deneylerin tamamlanmasının ardından sensörlerin Tip-1 diyabetli hastalara, özellikle çocuklara ulaştırılacağını belirtti. Üretiminin yüzde 90 yerli olacağını vurgulayan Bakan Koca, sağlık alanında yapılan bu çalışmaların vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.