Yozgat'ta fiyatlarda artış yaşanıyor! Bayram alışverişlerini etkilemeye başladı

Yozgat'ta fiyatlarda artış yaşanıyor! Bayram alışverişlerini etkilemeye başladı
Yozgat'ta yaşanan ekonomik zorluklar, geleneksel bayram lezzetlerinden biri olan baklavada kullanılan ceviz fiyatlarındaki artışın etkilerini gösteriyor.

Yozgat'ta yaşanan ekonomik zorluklar, geleneksel bayram lezzetlerinden biri olan baklavada kullanılan ceviz fiyatlarındaki artışın etkilerini gösteriyor. Bu yıl bayram alışverişine çıkan vatandaşlar, ceviz fiyatlarının 450 lirayı aşmasıyla farklı tatlılara yöneliyor.

Bayramların yaklaşmasıyla birlikte Yozgat'ta alışveriş yoğunluğu artarken, vatandaşlar geleneksel lezzetlerini hazırlamak için marketlere akın ediyor. Ancak ceviz fiyatlarının yüksek seyretmesi, özellikle baklava yapmayı planlayanları alternatif tatlılara yönlendiriyor.

Yozgatlı esnaflar, ceviz fiyatlarındaki artışın satışları olumsuz etkilediğini belirtiyor. Kabuklu veya kabuksuz cevizin kilogram fiyatının 450 liraya kadar çıktığı şu dönemde, vatandaşlar alışverişlerinde tereddüt yaşayarak elleri boş dönüyorlar. Esnafın ve vatandaşların ortak şikayeti ise fiyatların yüksekliği ve bu durumun bayram alışverişini olumsuz etkilemesi.

ceviz-2.jpg

Yozgatlı bir esnaf olan Oğuzhan Öcal, ceviz fiyatlarındaki artışın sektörde durgunluğa neden olduğunu ifade ediyor. Öcal, "En uygun cevizin dahi 450 lira olduğu bir ortamda vatandaşlarımız geleneksel lezzetlerimizden vazgeçmek zorunda kalıyor. Bu durum hem esnafı hem de vatandaşı olumsuz etkiliyor. Artan fiyatlar, insanları farklı tatlılar yapmaya yönlendiriyor ve bayram alışverişlerinde düşüş yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Bu durumun sektöre ve tüketicilere olumsuz yansımaları olduğu aşikâr. Geleneksel lezzetlerin bu şekilde pahalılaşması, insanların alternatiflere yönelmesine sebep oluyor ve bayramların tadı da değişiyor. Gelecek dönemde fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği ise merak konusu olarak devam ediyor.

Sonuç olarak, Yozgat'ta yaşanan ceviz fiyatlarındaki artışın bayram alışverişlerini etkilediği ve vatandaşların geleneksel lezzetlerden uzaklaşmasına neden olduğu görülüyor. Bu durumun ekonomik koşulların bir yansıması olduğu ve sektördeki aktörlerin de bu durumdan etkilendiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.