Yozgat'ta bayram öncesi alışveriş hareketliliği artıyor

Yozgat'ta bayram öncesi alışveriş hareketliliği artıyor
Yozgat, Ramazan Bayramı öncesi bayram havasına büründü. Şehirdeki çarşı ve pazarlar, bayram alışverişleri için gelen vatandaşlarla dolup taşıyor.

Yozgat, Ramazan Bayramı öncesi bayram havasına büründü. Şehirdeki çarşı ve pazarlar, bayram alışverişleri için gelen vatandaşlarla dolup taşıyor. Özellikle giyim ürünleri üzerine yoğunlaşan alışverişler, kentin cadde ve sokaklarında kalabalık bir atmosfer oluşturdu.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşlar çarşı ve pazarlarda yoğun bir alışveriş telaşı içerisindeler. Kuruyemiş, çikolata ve şeker gibi geleneksel bayram ürünleri, halkın alışveriş listelerinde öne çıkıyor. Bu ürünlerin fiyatları da bayram coşkusunu yansıtacak şekilde belirlenmiş durumda.

Bayram şekerlerinin kilogram fiyatı 100 ile 200 lira arasında değişirken, paket çikolataların fiyatı 110 ile 200 lira, dökme çikolataların fiyatı ise 225 ile 300 lira arasında seyrediyor. Kuruyemişler de bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor; bademin kilogramı 425-450 lira, yer fıstığı 185-200 lira, fındık 490-600 lira, ay çekirdeği 120 lira, karışık kuru yemişin kilogramı ise 350-400 lira civarında satılıyor.

Yozgatlı esnaf da bayram öncesinde hareketli günler geçiriyor. Aydıncan Kuruyemiş'in sahibi Murat Aydın, tezgahlarda geniş bir ürün yelpazesi sunduklarını belirtiyor. Özellikle badem şekeri ve draje çeşitlerine olan talebin bu yıl yoğun olduğunu ifade eden Aydın, "Vatandaşlar bayram şekerleri yanında fındık ve fıstıklı lokum gibi ürünlere de ilgi gösteriyor. Karışık kuru yemiş ve çikolatalar ise bayramların olmazsa olmazları arasında" diyor.

Ancak, bayram alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Aydın, sağlık açısından açıkta satılan çikolataların tercih edilmemesini ve mahalle esnafından, tanıdık firmalardan alışveriş yapılmasını öneriyor. Bu sayede kaliteli ve güvenilir ürünlerin satın alınabileceğini vurguluyor.

Ticaret Bakanlığı da fiyat spekülasyonlarını önlemek amacıyla piyasa denetimlerini sıklaştırıyor. Yozgat başta olmak üzere Türkiye genelinde marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimleri devam ediyor. Meyve ve sebze reyonlarındaki ürünlerin menşei ve fiyat bilgileri Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol ediliyor.

Yozgatlılar, bayram öncesindeki bu hareketli günlerde alışverişlerini yaparken hem geleneksel ürünlerin keyfini çıkarıyorlar hem de sağlıklı ve güvenilir alışverişin peşinde koşuyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.