Yozgat'a önemli duyuru! Başvurular 7 Mayıs'ta sona erecek

Yozgat'a önemli duyuru! Başvurular 7 Mayıs'ta sona erecek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III Programı çerçevesinde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar için proje başvurularını sürdürüyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III Programı çerçevesinde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar için proje başvurularını sürdürüyor. Yozgat'ta yapılacak projeler için son tarih 7 Mayıs 2024 olarak belirlendi.

t-k-d-k-projeleri-destekliyor1.jpg

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, IPARD III kapsamında ilk çağrı için müracaatların hala alındığı vurgulandı. Proje başvuruları, 7 Mayıs 2024 saat 18.00’e kadar onlinebasvuru.tkdk.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuruların ardından gerekli belgelerin, 9 Mayıs 2024 mesai bitimine kadar TKDK İl Koordinatörlükleri veya il irtibat ofislerine teslim edilebileceği belirtildi.

tkdk-projeleri-destekliyor2.jpg

IPARD PROGRAMI NEDİR?

IPARD Programı, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek amacıyla oluşturulan Katılım Öncesi Yardım Aracı'nın (IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir. Bu program, AB'nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için hazırlıkları ve politika geliştirilmesini desteklemeyi hedefler.

IPARD desteğinin 2014-2020 dönemini içeren çok yıllı “Kırsal Kalkınma Programı” kapsamında uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilecek olan destek programları hayata geçirilecektir.

tkdk-projeleri-destekliyor.jpg

IPARD III Programı, Türkiye'nin tarım ve kırsal alanlarının modernizasyonu, rekabet gücünün artırılması ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda geliştirilmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Bu nedenle, Yozgatlı çiftçiler ve işletmeciler için IPARD desteğinden faydalanma imkanı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Proje başvurularının zamanında ve eksiksiz olarak yapılması, bölgenin tarımsal potansiyelini ve ekonomik kalkınmasını destekleyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.