Yozgat'a duyuruldu! 66 milyon avro tutarında hibe desteği sağlandı

Yozgat'a duyuruldu! 66 milyon avro tutarında hibe desteği sağlandı
Kadışehri Kaymakamlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilecek olan IPARD III Programı 1. Başvuru Çağrı İlanı hakkında girişimcileri bilgilendirdi.

Kadışehri Kaymakamlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilecek olan IPARD III Programı 1. Başvuru Çağrı İlanı hakkında girişimcileri bilgilendirdi. Bu program kapsamında yatırım yapacak girişimciler için toplamda 66 milyon avro tutarında hibe desteği sağlanacak.

Programın detaylarına göre, TKDK tarafından verilecek olan hibe desteği, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbirini kapsıyor. Bu tedbir kapsamında yapım işleri, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteklenecek.

Başvurular 5 Nisan 2024 tarihinden itibaren başladı ve 7 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvurular, yatırımın gerçekleştirileceği ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlükleri ve il irtibat ofislerinde kabul edilecek. Ayrıca, online proje başvuru sistemi de 7 Mayıs 2024 tarihinde saat 18.00'da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 9 Mayıs 2024 saat 18.00 olarak belirlendi.

TKDK tarafından yapılan açıklamada, başvuruların detayları ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi'nin resmi internet adresleri üzerinden temin edilebileceği belirtildi. Ayrıca, kurum tarafından yapılacak ilave duyuruların ve bilgilendirmelerin de kurumun resmi internet adresi üzerinden takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

IPARD III Programı kapsamında desteklenecek yatırımlar arasında kırmızı/beyaz et kesimhaneleri, et işleme ve parçalama, süt işleme, süt toplama, peynir altı suyu işleme, meyve/sebze soğuk hava depoları, su ürünleri işleme ve yumurta işleme tesisleri bulunuyor. Bu tesislerin kurulmasıyla birlikte tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi, ekonomik katma değer oluşturacak ve üreticilere yüksek gelir fırsatları sunacak.

TKDK yetkilileri, başvuruların değerlendirme sürecine ivedilikle başlanacağını ve desteklenecek projelerin duyurulması ile hibe sözleşmelerinin imzalanmasının Avrupa Komisyonu tarafından resmi olarak onaylanmasının ardından gerçekleştirileceğini belirttiler. Bu süreçte oluşabilecek gelişmeler hakkında kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağı da ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.