Türkiye genelinde Yozgat lider! Üretimi her geçen gün artıyor

Türkiye genelinde Yozgat lider! Üretimi her geçen gün artıyor
Yozgat, Türkiye genelinde yeşil mercimek üretiminde ön sıralarda yer alıyor. Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya, ilin geçen yıl 170 bin 807 dekar alanda 19 bin 764 ton yeşil mercimek ürettiğini belirtti.

Yozgat, Türkiye genelinde yeşil mercimek üretiminde ön sıralarda yer alıyor. Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya, ilin geçen yıl 170 bin 807 dekar alanda 19 bin 764 ton yeşil mercimek ürettiğini belirtti. Bu başarıyı sürdürmek ve üretimi artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyorlar.

Özkaya, il genelinde bitkisel üretimi artırmak için Araştırma Enstitüleriyle işbirliği içinde olduklarını söyledi. Bakanlığın geliştirdiği daha verimli çeşitleri çiftçilere tanıtarak yaygınlaştırmayı hedefliyorlar. Bu kapsamda, Sorgun ve Sarıkaya ilçelerinde 7 köyde 8 önder çiftçiyle birlikte 80 dekar alanda demonstrasyon çalışmaları yaptıklarını aktardı.

yozgat-ulke-genelinde-ilk-sirada-3.jpg

Yeşil mercimek üretiminde Yozgat'ın ülke genelinde ilk sırada olduğunu vurgulayan Özkaya, 2023 yılında 170 bin 807 dekar alana yeşil mercimek ekimi yapıldığını ve 19 bin 764 ton üretim gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu başarıyı daha da artırmak ve yerli çeşitleri yaygınlaştırmak için demonstrasyon ekimlerine devam ettiklerini belirtti.

Yozgat Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yeşil mercimek çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyünde demonstrasyon ekimi gerçekleştirdi. Bu çalışmaların il genelindeki tarımsal üretimi desteklemeye yönelik olduğu vurgulandı.

yozgat-ulke-genelinde-ilk-sirada-4.jpg

Son olarak, Yozgat'ın tarımsal potansiyelini artırmak ve çiftçilere daha verimli üretim yöntemleri sunmak için çalışmaların süreceği belirtildi. Özkaya, il genelinde tarımsal üretimin ve çeşitliliğin artmasıyla ekonomik kalkınmanın destekleneceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.