Son araştırma raporu yayınlandı! İşte bu meslekleri yapanlar hemen iş buluyor

Son araştırma raporu yayınlandı! İşte bu meslekleri yapanlar hemen iş buluyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'deki iş gücü piyasasının nabzını tutmak amacıyla yapılan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2024 yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'deki iş gücü piyasasının nabzını tutmak amacıyla yapılan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2024 yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Araştırma, ülke genelinde toplamda 330 bin 325 açık iş olduğunu ortaya koydu.

Bakan Işıkhan, basın mensuplarına verdiği bilgide, araştırmanın detaylarına dikkat çekti. Grafiklerle desteklenen sunumda, 19-29 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına yer verildi. Türkiye genelinde en yüksek açık iş oranlarının gayrimenkul faaliyetleri, imalat ve idari destek hizmetleri sektörlerinde olduğu görüldü.

2024 yılının ilk çeyreğinde, Türkiye genelinde 1 veya daha fazla kişi istihdam eden işletmelerde en fazla açık iş, 110 bin 468 iş ile "İmalat" sektöründe tespit edildi. Bu sektördeki açık işlerin yüzde 33,4'ü bu alanda yoğunlaştı.

İmalat sektörünü takip eden diğer açık iş yoğunlaşma alanları ise "Toptan ve Perakende Ticaret" ile "İnşaat" sektörlerinde oldu. "Toptan ve Perakende Ticaret" sektöründe 90 bin 17, "İnşaat" sektöründe ise 25 bin 631 açık iş bulundu.

Araştırma sonuçlarına göre, en fazla eleman aranan meslekler arasında konfeksiyon işçisi, makineci (dikiş), lojistik elemanı, temizlik görevlisi, satış danışmanı/uzmanı yardımcısı, ayakkabı yapımcısı/ayakkabı imalatçısı, servis elemanı (garson) yardımcısı, inşaat işçisi, ahşap mobilya imalatçısı ve gazaltı kaynakçısı (mig-mag kaynakçısı) gibi pozisyonlar yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.